Tornar Tornar

Ocupació juvenil: temporalitat, parcialitat involuntària i baixos salaris

Redacció, 22 Març 2021

Un estudi de l’Observatori Social de la Fundació ”la Caixa” analitza l’evolució de l’ocupació juvenil. Ni la taxa d’atur juvenil (23,8%) ni la temporalitat dels contractes (56%) s’han recuperat de la crisi de 2008. Preocupa, a més, l’augment de contractes amb una jornada de treball a temps parcial involuntària (53,4%).

Aquests elements de la precarietat s’aguditzen entre les persones joves de nacionalitat no europea, les que no han acabat els estudis secundaris i, en particular, entre les dones joves.

La bretxa salarial per sexe es perpetua en el transcurs dels anys, ja que les dones continuen tenint salaris més baixos que els homes. El 2018, la diferència salarial se situava en el 17%. Entre els anys 2008 i 2019, el nombre de contractes indefinits formalitzats per dones de menys de 30 anys va minvar un 22% i, alhora, el pes de la contractació temporal d’aquest col·lectiu sobre el total va passar del 88,4% al 91,5%.

Notícies relacionades

Leucèmia, present i futur dels nous tractaments

Dos reconeguts experts internacionals en leucèmia, el Dr. Elías Campo, director de l’IDIBAPS, i la Dra. Biola Javierre, cap de grup de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras, debatran sobre el present i el futur dels tractaments contra aquesta malaltia.

Leucèmia, present i futur dels nous tractaments