Tornar Tornar

Enllaços recomanats

ISGlobal

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Un estudi relaciona els problemes de conducta en la infantesa amb l’exposició al fum del tabac i a la densitat del trànsit abans de néixer

Barcelona, 26 Abril 2021

  • L’exposició de la mare gestant al fum del tabac i a la contaminació del trànsit rodat poden influir en el desenvolupament de la conducta en la primera infantesa. Així ho conclou un estudi publicat recentment a Environmental International i liderat per un equip de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), centre impulsat per la Fundació ”la Caixa”.
  • Es tracta del primer estudi que investiga l’impacte que l’exposoma  —és a dir, el conjunt d’exposicions ambientals (químiques i no químiques)— durant l’etapa prenatal i postnatal pot tenir en el comportament infantil. Fins al moment aquestes exposicions ambientals s’havien estudiat de forma separada i no múltiple.

Notícies relacionades