Tornar Tornar

Enllaços recomanats

ISGlobal

Compartir-ho

Imprimir la notícia

L’exposició al paracetamol al ventre matern s’associa amb símptomes de TDAH i autisme en la infància

Barcelona, 28 Maig 2021

  • Un estudi d‘ISGlobal, centre impulsat per la Fundació ”la Caixa”, ha trobat relació entre els símptomes de trastorn per dèficit d’atenció i hiperactivitat (TDAH) i trastorns de l’espectre autista (TEA) detectats entre més de 70.000 nens i nenes de sis cohorts europees i el paracetamol que les seves mares van indicar haver pres durant l’embaràs.
  • L’estudi ha estat publicat a l’European Journal of Epidemiology i els seus resultats revelen que els nens i nenes que havien estat exposats al paracetamol abans de néixer mostraven una major probabilitat de desenvolupar posteriorment símptomes de trastorns de l’espectre autista i trastorns per dèficit d’atenció que els no exposats (un 19% i un 21% més, respectivament).
  • “Tenint en compte totes les evidències sobre l’ús de l’paracetamol i el desenvolupament neurològic, estem d’acord amb les recomanacions que indiquen que, si bé el paracetamol no ha de suprimir-se en dones embarassades ni en la infància, si s’ha d’utilitzar només quan sigui necessari”, indica Jordi Sunyer, investigador d’ISGlobal i últim autor de l’estudi.

Notícies relacionades