Tornar Tornar

Enllaços recomanats

ISGlobal

Hospital del Mar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Detecten alteracions al cervell dels infants obesos

Barcelona, 9 Juny 2021

  • Aquestes alteracions vinculen l’obesitat amb una patologia cerebral similar al trastorn obsessiu-compulsiu, ja que les zones del cervell afectades són les mateixes que en aquesta malaltia.
  • El treball ha analitzat imatges del cervell de 230 nens i nenes obtingudes amb ressonància magnètica funcional. És la primera vegada que es fa un estudi d’aquestes característiques amb infants. El treball, conjunt entre l’Hospital del Mar i l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), centre impulsat perla Fundació ”la Caixa”, el publica la revista Cerebral Cortex.
  • Els investigadors consideren que les dades del treball demostren la necessitat d’un abordatge ampli de l’obesitat de forma precoç, per evitar que aquestes alteracions quedin fixades en uns cervells encara en desenvolupament.

Notícies relacionades