Tornar Tornar

CaixaForum Barcelona es rendeix a l’arquitectura industrial de Jean Prouvé

Barcelona, 15 Juliol 2021

  • L’exposició L’univers de Jean Prouvé. Arquitectura / Indústria / Mobiliari és una retrospectiva que repassa l’obra de l’industrial i dissenyador de mobiliari francès que, a mitjan segle xx, va revolucionar les tècniques de construcció amb elements prefabricats. Prouvé, considerat un dels innovadors del segle xx, va impulsar una arquitectura assequible i de qualitat destinada al màxim nombre possible de persones. Els seus mobles es van caracteritzar per la resistència, la senzillesa i la lleugeresa.
  • A la mostra s’hi exhibeixen unes 235 peces, entre maquetes, plànols, fotografies, dibuixos, mobiliari i documents, procedents de les col·leccions d’arquitectura i disseny del Centre Pompidou de París, que hi van ingressar majoritàriament gràcies a una donació de la família del creador.
  • El recorregut destaca com Jean Prouvé, que va començar la seva carrera com a ferrer artesà, es va convertir en un «industrial» versàtil i polifacètic, capaç de projectar des de cases prefabricades, mercats i estacions de servei, fins a mobiliari de tota mena, amb una marcada consciència social.

Notícies relacionades

CaixaForum+CaixaForum+ desvela la seva programació per a aquesta tardor, carregada d’estrenes originals i en exclusiva

Destaquen llargmetratges com Sonoma, sobre l’espectacle de La Veronal, i sèries com Fanzilona, que aborda cinc dècades de la cultura alternativa barcelonina; Booklovers, sobre la dimensió llibresca de les ciutats; From Vinyl to Camila, aproximació irreverent a l’evolució de la música dels últims seixanta anys, o Je suis un ange, deconstruint «Alexina B.», sobre el procés creatiu de l’òpera homònima.

CaixaForum+ desvela la seva programació per a aquesta tardor, carregada d’estrenes originals i en exclusiva