Tornar Tornar

El rendiment cognitiu i l'estrès empitjoren durant els dies de major contaminació a Barcelona

Barcelona, 14 Setembre 2021

  • És la principal conclusió de CitieS-Health, un estudi europeu de ciència ciutadana coordinat per Ideas for Change i l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), centre impulsat per Fundació ”la Caixa”, per a mesurar com la contaminació afecta la salut mental de les persones a la ciutat.
  • La recerca ha revelat que la ciutadania presenta un menor nivell de concentració durant els dies en què la contaminació atmosfèrica és més elevada. En concret, el temps de reacció i el rendiment cognitiu poden variar prop d’un 5% entre un dia net i un amb alta contaminació de l’aire. També el nivell d’estrès augmenta en les jornades amb majors nivells de contaminació. La diferència és de 0,5 (en una escala de 0-10) entre un dia molt contaminat i un día clar pel que respecta a aquest indicador.
  • L’anàlisi s’ha realitzat al llarg de diversos mesos gràcies al compromís de gairebé 300 veïns i veïnes, que han participat en la recerca de manera voluntària i han permès recopilar informació sobre hàbits i mobilitat durant un total de 160 dies.

Notícies relacionades