Tornar Tornar

La Fundació ”la Caixa” dona suport a 20 projectes biomèdics punters perquè les seves innovacions arribin a la societat

Barcelona, 16 Setembre 2021

  • L’entitat ha seleccionat 20 nous projectes en el marc de les convocatòries CaixaResearch Validate i Consolidate 2021, que busquen fomentar la innovació i la transferència tecnològica perquè arribin a la societat i al mercat. 14 dels projectes es desenvoluparan a centres de recerca, fundacions i universitats de Catalunya.
  • Entre els escollits d’aquest any hi ha un projecte d’immunoteràpia personalitzada per tractar el sarcoma d’Ewing; uns nous elèctrodes per detectar patologies neurològiques en nounats; un dispositiu de prevenció de l’atròfia diafragmàtica en pacients amb ventilació mecànica; un dispositiu mèdic per donar suport a la presa de decisions en la gestió personalitzada dels pacients amb ictus, i un mètode per corregir les alteracions genètiques per tractar el càncer de pulmó, entre d’altres.
  • La Fundació ”la Caixa” va posar en marxa aquest programa el 2015 en col·laboració amb Caixa Capital Risc i amb el suport de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT Health). Des de llavors, s’han destinat 13 milions d’euros a 151 iniciatives, 27 de les quals ja s’han convertit en empreses derivades (spin-off) i, en un dels casos, ja s’ha llicenciat una empresa farmacèutica perquè el projecte pugui entrar en procés de comercialització.

Notícies relacionades