Tornar Tornar

Identifiquen a la sang un biomarcador que permet detectar de forma molt precisa les fases inicials de la malaltia d’Alzheimer

Barcelona, 18 Octubre 2021

  • Un nou estudi liderat al Barcelonaβeta Brain Research Center (BBRC), amb l’impuls de la Fundació ”la Caixa”, revela que certs nivells d’una proteïna cerebral present al plasma sanguini indiquen la presència d’alteracions associades a la fase preclínica de la malaltia d’Alzheimer.
  • La recerca obre la porta a dissenyar nous sistemes de diagnòstic precoç no invasius basats en la combinació de biomarcadors sanguinis de la malaltia.
  • La investigació ha estat possible gràcies a la col·laboració dels participants de l’Estudi Alfa, impulsat per la Fundació ”la Caixa”, i de dues altres cohorts internacionals dedicades a la recerca de l’Alzheimer.

Notícies relacionades