Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

El mercat espanyol de l’art es contrau a nivells del 2014 a causa de la pandèmia

Madrid, 22 Novembre 2021

  • L’informe El mercado español del arte en 2021 presenta una radiografia econòmica sobre galeries, cases de subhastes i col·leccionisme al nostre país. L’estudi abraça el període comprès entre 2018 i 2021 i fa un èmfasi especial en l’impacte de la pandèmia de la COVID-19.
  • El mercat de l’art a Espanya va registrar el 2020 unes vendes totals de 308 milions d’euros, el nivell més baix des del 2014, amb un descens del 37 %. La caiguda al nostre país l’any passat és pràcticament el doble de la registrada a escala mundial.
  • L’estudi també destaca que el mercat espanyol s’ha comportat millor que altres mercats europeus durant la dècada 2011-2021. Fins al 2019, el mercat espanyol havia crescut un 46 % en valor i havia superat França i el Regne Unit.

Notícies relacionades

CaixaForum+CaixaForum+ desvela la seva programació per a aquesta tardor, carregada d’estrenes originals i en exclusiva

Destaquen llargmetratges com Sonoma, sobre l’espectacle de La Veronal, i sèries com Fanzilona, que aborda cinc dècades de la cultura alternativa barcelonina; Booklovers, sobre la dimensió llibresca de les ciutats; From Vinyl to Camila, aproximació irreverent a l’evolució de la música dels últims seixanta anys, o Je suis un ange, deconstruint «Alexina B.», sobre el procés creatiu de l’òpera homònima.

CaixaForum+ desvela la seva programació per a aquesta tardor, carregada d’estrenes originals i en exclusiva