Tornar Tornar

La pandèmia ha empitjorat la salut física i mental dels ciutadans

Redacció, 5 Gener 2022

  • Si es compara la salut abans i durant la pandèmia, el 20,9% dels enquestats informen que estan una mica pitjor i el 2,1%, molt pitjor. El 8,4% presenten una pitjor salut física i el 5,5%, pitjor salut mental. També indiquen més dificultats en la vida diària a causa de les condicions de salut.
  • Quant a problemes de salut mental, la depressió ha augmentat del 5,75% al 8,84% entre la població general; l’ansietat, del 11,6% al17,8%, i els pensaments de mort, del 22,9% al 28,5%. En canvi, la ideació i la conducta suïcida han disminuït gairebé a la meitat.
  • Qui ha tingut símptomes relacionats amb la covid-19 o ha donat positiu, presenta molts més problemes de salut mental i més símptomes d’estrès posttraumàtic. Els grups menys susceptibles de sofrir un problema d’aquest tipus han estat els homes, els majors de 40 anys, els qui estan casats o tenen parella de fet, i les persones que treballen, realitzen les feines de casa o estan jubilades.

Notícies relacionades

Què en sabem de la covid persistent?

Un Debat CaixaResearch analitzarà el que coneixem d’aquesta afecció amb múltiples símptomes que experimenta entre el 10 i el 20% de la població en recuperar-se de la malaltia inicial per COVID-19.

La Fundació ”la Caixa” explora el que sabem sobre la covid persistent en un nou Debat CaixaResearch