Tornar Tornar

Una dècada de la Unitat de Genètica Cardiovascular (IDIBGI-UdG): més de 30.000 anàlisis genètiques i més de 8.000 usuaris visitats

Salt, 24 Gener 2022

  • La Unitat de Genètica Cardiovascular IDIBGI-UdG (GenCardio), liderada pel Dr. Ramon Brugada, ja fa 10 anys que duu a terme projectes emblemàtics en el camp de la diagnosi de les malalties hereditàries cardiovasculars i en el camp de la mort sobtada. En tot aquest temps, ha tingut el suport de la Fundació ”la Caixa”, que ha aportat 6 milions a la unitat, cosa que ha permès desenvolupar un projecte de recerca, d’assistència i de transferència del coneixement capdavanter al territori.
  • Un dels projectes de recerca més importants, el projecte Moscat, en col·laboració amb l’IMLCFC, ha fet més de 1.000 anàlisis genètiques a víctimes de mort sobtada inexplicada menors de 50 anys per esbrinar si la mort ha estat causada per una malaltia hereditària. En un 40 % dels casos, l’origen és hereditari.

Notícies relacionades