Tornar Tornar

Enllaços recomanats

ISGlobal

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Un nou mètode permet avaluar la qualitat de la dieta i la salut metabòlica en la infància a partir de mostres d'orina

Barcelona, 25 Gener 2022

  • Una recerca publicada a eLife dona a conèixer ‘signatures’ metabòliques urinàries que permeten conèixer l’adherència a la dieta mediterrània o el consum d’aliments ultraprocessats.
  • L’estudi s’emmarca en el projecte europeu Human Early-Life Exposome (HELIX), coordinat per l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), centre impulsat per Fundació ”la Caixa”. HELIX inclou sis cohorts de naixement del Regne Unit, França, Lituània, Espanya, Noruega i Grècia. La població de l’estudi va incloure 1.147 nens i nenes, dels qui es disposava d’informació sobre la seva ingesta dietètica, els seus nivells de pèptid C en plasma sanguini i biomarcadors metabolòmics en la seva orina a partir de mostres recollides durant un seguiment realitzat a una edat mitjana pròxima als vuit anys.

Notícies relacionades