Tornar Tornar

CaixaForum Barcelona se submergeix en la metapintura surrealista de René Magritte

Barcelona, 24 Febrer 2022

  • La mostra destaca el component repetitiu i combinatori de l’obra del pintor, amb temes obsessius que es repeteixen una vegada i una altra amb innumerables variacions. El seu enginy va donar lloc a una infinitat de composicions audaces i imatges provocatives, capaces d’alterar la nostra percepció, qüestionar-la i suscitar la reflexió.
  • L’exposició parteix de la hipòtesi que la «Máquina Universal per fer quadres» (inclosa en La Manufacture de Poésie, catàleg de productes imaginaris elaborat per surrealistes el 1950) existeix i està composta per diversos dispositius interconnectats corresponents a conceptes recurrents en l’obra de l’artista, com el mimetisme i la megalomania.

Notícies relacionades