Tornar Tornar

CaixaForum Girona se submergeix en l’Olimp dels déus

Girona, 2 Març 2022

  • Art i mite. Els déus del Prado ofereix una àmplia mirada sobre la mitologia grecoromana i la seva representació al llarg de la història de l’art, a través de pintures, escultures i objectes datats entre els anys centrals del segle I aC i primera meitat del XVIII. Una proposta diacrònica, a partir de 42 obres de les col·leccions del Museo del Prado, amb noms essencials de la història de l’art com Rubens, Ribera o Zurbarán, entre molts d’altres.
  • Aquest passeig per l’Olimp s’articula en vuit seccions de caràcter temàtic i ofereix diferents representacions de déus i diverses interpretacions d’un mateix episodi mitològic, cosa que fa possible al mateix temps apreciar la riquesa iconogràfica, geogràfica i cronològica de les col·leccions del Museo del Prado.
  • Diversos elements contraposen el discurs clàssic de les peces amb la contemporaneïtat dels mites al segle XXI, entre els quals destaca un audiovisual en el que diferents veus actuals comparteixen reflexions i opinions sobre la temàtica.

Notícies relacionades