Tornar Tornar

CaixaForum Girona se submergeix en l’Olimp dels déus

Girona, 2 Març 2022

  • Art i mite. Els déus del Prado ofereix una àmplia mirada sobre la mitologia grecoromana i la seva representació al llarg de la història de l’art, a través de pintures, escultures i objectes datats entre els anys centrals del segle I aC i primera meitat del XVIII. Una proposta diacrònica, a partir de 42 obres de les col·leccions del Museo del Prado, amb noms essencials de la història de l’art com Rubens, Ribera o Zurbarán, entre molts d’altres.
  • Aquest passeig per l’Olimp s’articula en vuit seccions de caràcter temàtic i ofereix diferents representacions de déus i diverses interpretacions d’un mateix episodi mitològic, cosa que fa possible al mateix temps apreciar la riquesa iconogràfica, geogràfica i cronològica de les col·leccions del Museo del Prado.
  • Diversos elements contraposen el discurs clàssic de les peces amb la contemporaneïtat dels mites al segle XXI, entre els quals destaca un audiovisual en el que diferents veus actuals comparteixen reflexions i opinions sobre la temàtica.

Notícies relacionades

CaixaForum+CaixaForum+ desvela la seva programació per a aquesta tardor, carregada d’estrenes originals i en exclusiva

Destaquen llargmetratges com Sonoma, sobre l’espectacle de La Veronal, i sèries com Fanzilona, que aborda cinc dècades de la cultura alternativa barcelonina; Booklovers, sobre la dimensió llibresca de les ciutats; From Vinyl to Camila, aproximació irreverent a l’evolució de la música dels últims seixanta anys, o Je suis un ange, deconstruint «Alexina B.», sobre el procés creatiu de l’òpera homònima.

CaixaForum+ desvela la seva programació per a aquesta tardor, carregada d’estrenes originals i en exclusiva