Tornar Tornar

Enllaços recomanats

ISGlobal

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Un estudi avalua els impactes en la salut dels confinaments de 2020 a tres ciutats europees

Barcelona, 31 Març 2022

  • La investigació de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), centre impulsat per Fundació ”la Caixa”, ha comparat tres ciutats europees amb diferents graus de mesures de confinament: Barcelona, on es va decretar un confinament estricte; Estocolm, on les mesures van ser molt més laxes i subjectes, en últim terme, a la responsabilitat i el “sentit comú” individuals; i, finalment, Viena, que va comptar amb unes mesures intermèdies.
  • L’estudi conclou que malgrat que les reduccions de la contaminació atmosfèrica i del soroll registrades durant els confinaments tindrien efectes positius sobre la salut, les conseqüències negatives de la caiguda en els nivells d’activitat física serien majors en general.
  • La ciutat amb un confinament més dur, Barcelona, va ser també la que va registrar majors descensos amb respecte els nivells prepandèmics de contaminació atmosfèrica, soroll, activitat física i visites a espais verds. Concretament, durant el primer confinament les concentracions de diòxid de nitrogen (NO2) van caure un 50% de mitjana, els nivells de soroll diaris es van reduir en 5 decibels (dB A) i l’activitat física es va reduir en un 95%.

Notícies relacionades