Tornar Tornar

Enllaços recomanats

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Presentació dels 3 nous volums de la Col·lecció 7 Portes de Receptaris Històrics de Cuina Catalana

Barcelona, 30 Juny 2022

  • El 5è volum, La cuina dels Cartoixans. Costumaris d’EscalaDei i de Montalegre és un llibre inèdit que enceta els receptaris de l’època moderna. En un mateix text recull 2 manuscrits: el primer escrit a la Cartoixa de Scala Dei durant el segle XVI i, el segon, el de la Cartoixa de Montalegre, que es va escriure a les darreres dècades del XVIII. Més de 400 pàgines recullen les normes de govern de les comunitats cartoixanes que inclouen, com a part de les normes de govern, les que fan referència a l’alimentació amb receptes i instruccions detallades.
  • El 6è volum, Avisos i instruccions per a lo principiant cuiner és un receptari redactat a mitjans de segle XVIII que reprodueix una cuina senzilla, per bé que no pas rigorista, amb plats que provenen de la tradició gastronòmica popular catalana, adaptada als costums i necessitats de l’ordre.
  • Amb el 7è volum, tenim el primer receptari de cuina de les Illes Balears. L’Art de la cuina recull la pràctica culinària de Menorca del període, essent un reflex de la cuina de les classes populars, adaptades a la senzillesa i als costums franciscans. Es una mostra del model saludable, durable i no depredador que defineix tota dieta illenca, l’essència mediterrània i que s’anirà enriquint en el decurs del temps.

Notícies relacionades