Tornar Tornar

15 nous projectes biomèdics reben l’impuls de la Fundació ”la Caixa” per acostar-se als pacients

Barcelona, 12 Juliol 2022

  • En el marc de la convocatòria CaixaResearch Validate, l’entitat ha escollit 15 innovacions a les quals donarà suport econòmic de fins a 100.000 euros i formació especialitzada en àmbits clau com la transferència de tecnologia i la comercialització. 6 d’elles es duran a terme a centres de recerca catalans.
  • Aquestes ajudes tenen l’objectiu de fomentar la creació de nous productes i empreses en ciències de la vida i la salut, així com contribuir a traslladar els resultats de la recerca a la societat i el mercat. Es duen a terme en col·laboració amb Caixa Capital Risc i en partenariat amb la Fundação per a Ciência e a Tecnologia (FCT), del Ministeri de Ciència, Tecnologia i Ensenyament Superior de Portugal, que subvenciona un dels projectes portuguesos seleccionats.
  • Entre els seleccionats d’aquest any, es troben 6 projectes que es duran  terme a centres catalans: una nova molècula per tractar el fetge gras; un compost terapèutic contra el càncer de mama metastàtic; un nou  tipus de fàrmacs per tractar la malaltia inflamatòria intestinal; un sistema experimental per aconseguir que la immunoteràpia sigui eficaç per tractar tumors de mama; una  nova eina diagnòstica i de seguiment de la cistinosi, i un videojoc de rehabilitació en logopèdia.

Notícies relacionades