Tornar Tornar

CaixaForum Girona descobreix l’edat d’or del cartell modern

Girona, 27 Setembre 2022

  • L’exposició Cartells de la vida moderna. Els orígens de l’art publicitari, comissariada per Ricard Bru, narra la manera en què, cap a l’any 1900, en el període d’entresegles, el cartell publicitari es va convertir en un poderós mitjà de comunicació de masses i, a la vegada, en una obra d’art. Tot això, en el marc d’una època de gran transformació social, cultural i estètica, considerada l’inici de la modernitat contemporània.
  • S’hi exposen 109 peces d’artistes, tant espanyols com internacionals, de la talla de Jules Chéret, Henri de Toulouse-Lautrec, Ramon Casas, Alexandre de Riquer, Joaquim Sorolla, Théophile A. Steinlen, John Hassall, Santiago Rusiñol o Antoni Utrillo. Aquests autors van plasmar en els seus cartells els grans canvis de la societat moderna en temàtiques com el paper de la dona, l’auge de la publicitat, la industrialització i el consum, la preocupació per la salut, les noves aficions o la vida nocturna.
  • L’exposició està constituïda per una selecció molt cuidada del valuós fons històric de cartells del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), museu barceloní d’on procedeixen la majoria de peces incloses, a banda d’alguns préstecs de centres i col·leccions públics i privats. Aquesta és una col·laboració més entre el MNAC i la Fundació ”la Caixa”, que des de fa anys treballen conjuntament en projectes expositius i artístics.

Notícies relacionades

CaixaForum+CaixaForum+ desvela la seva programació per a aquesta tardor, carregada d’estrenes originals i en exclusiva

Destaquen llargmetratges com Sonoma, sobre l’espectacle de La Veronal, i sèries com Fanzilona, que aborda cinc dècades de la cultura alternativa barcelonina; Booklovers, sobre la dimensió llibresca de les ciutats; From Vinyl to Camila, aproximació irreverent a l’evolució de la música dels últims seixanta anys, o Je suis un ange, deconstruint «Alexina B.», sobre el procés creatiu de l’òpera homònima.

CaixaForum+ desvela la seva programació per a aquesta tardor, carregada d’estrenes originals i en exclusiva