Tornar Tornar

L’evolució de la leucèmia ja està escrita des del seu inici en el moment del diagnòstic

Barcelona, 5 Octubre 2022

  • Investigadors de l’IDIBAPS-Clínic Barcelona han coordinat un estudi per identificar els mecanismes que determinen l’evolució de la leucèmia, les seves recaigudes després del tractament i la seva transformació a un limfoma molt agressiu en l’etapa final d’alguns pacients.
  • L’estudi, publicat a la revista Nature Medicine, i finançat amb un ajut de la convocatòria CaixaResearch d’investigació en salut d’un milió d’euros, demostra que les cèl·lules que provoquen la recaiguda després del tractament i que donaran lloc a la transformació de la leucèmia en un tumor molt agressiu ja es poden detectar en una quantitat molt petita a l’inici de la malaltia molts anys abans que es manifesten clínicament aquestes complicacions. Els resultats d’aquest treball canvien la visió que es tenia de com progressa la leucèmia.

Notícies relacionades

Què en sabem de la covid persistent?

Un Debat CaixaResearch analitzarà el que coneixem d’aquesta afecció amb múltiples símptomes que experimenta entre el 10 i el 20% de la població en recuperar-se de la malaltia inicial per COVID-19.

La Fundació ”la Caixa” explora el que sabem sobre la covid persistent en un nou Debat CaixaResearch