Tornar Tornar

Enllaços recomanats

IrsiCaixa

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Néixer amb VIH, una probabilitat molt diferent arreu del món

Barcelona, 1 Desembre 2022

  • La teràpia antiretroviral impedeix la transmissió del VIH als nadons i això ha permès que durant l’any 2020 no es registressin casos de transmissió vertical a Espanya.
  • Globalment, les infeccions en nens i nenes han baixat un 52% en els darrers 10 anys, però 1,7 milions d’infants viuen amb VIH al món i hi ha zones geogràfiques en les que només un 21% de les dones embarassades tenen accés al tractament antiretroviral.
  • Existeix un gran potencial de curació en infants degut a la immediatesa en l’administració del tractament i a les característiques del seu sistema immunitari. IrsiCaixa col·labora en projectes per entendre la transmissió vertical del VIH i caracteritzar la infecció en nadons, així com la seva evolució.

Notícies relacionades