Tornar Tornar

La Fundació Joan Miró i la Fundació ”la Caixa” presenten Els tapissos de Joan Miró. Del fil al món

Barcelona, 17 Gener 2023

  • Es tracta del primer dels tres projectes audiovisuals fruit de la nova etapa de col·laboració entre totes dues institucions per continuar apropant la cultura al públic més ampli possible, ara també en el món digital a través de la plataforma CaixaForum+.
  • Els tapissos de Joan Miró. Del fil al món és un documental sobre els grans tapissos de Miró que pren com a punt de partida la restauració del Tapís de la Fundació ”la Caixa”, que es va dur a terme entre el març i l’abril del 2022. El film, desenvolupat per la productora BAS sota la direcció d’Anna Sanmartí, segueix el projecte de recerca, en què col·laboren totes dues fundacions, per aprofundir en la conservació d’aquestes obres emblemàtiques que Miró va materialitzar amb l’ajuda de Josep Royo.
  • CaixaForum+ estrenarà demà aquest documental. Durant la primera meitat del 2023, veuran la llum dues noves produccions obra de totes dues institucions al canal que la Fundació Joan Miró té dins la plataforma de la Fundació ”la Caixa”. D’una banda, Miró íntim, un film dirigit per Meritxell Colell i Jordi Morató que s’endinsa en la faceta més personal de l’artista a partir de les col·leccions d’obra que va crear per a la seva família, que són els fonaments de la col·lecció que preserva la Fundació Joan Miró. De l’altra, una sèrie documental dirigida per Niccolò Bruna que segueix el trasllat de l’arxiu de la Fundació Joan Miró des dels espais de l’ampliació dissenyats per Jaume Freixa fins als espais originals ideats per Miró i Sert.

Notícies relacionades