Tornar Tornar

Creen una “píndola viva” per a combatre les infeccions pulmonars resistents als antibiòtics

Barcelona, 19 Gener 2023

  • Experts en biologia sintètica del Centre de Regulació Genòmica i Pulmobiotics han dissenyat, per primera vegada, un bacteri que actua com una “píndola viva” al pulmó. El tractament redueix les infeccions pulmonars agudes en ratolins i duplica la taxa de supervivència, segons els resultats de l’estudi a Nature Biotechnology.
  • El tractament està dissenyat per a combatre els bacteris resistents als antibiòtics i va dissoldre amb èxit les biopel·lícules que s’acumulen a la superfície dels tubs endotraqueals de pacients amb pneumònia associada al ventilador, la principal causa de mortalitat hospitalària.
  • La “píndola viva” assetja els bacteris resistents als antibiòtics, obrint orificis a les parets cel·lulars i creant uns punts d’entrada fonamentals perquè els antibiòtics les envaeixin i eliminin infeccions a l’origen.

Notícies relacionades