Tornar Tornar

La Fundació ”la Caixa” i la Fundação Calouste Gulbenkian donen suport a un projecte de recerca del càncer de pròstata de la Universidade de Cabo Verde

Cap Verd, 6 Febrer 2023

  • La Fundació ”la Caixa” i la Fundação Calouste Gulbenkian, en el marc de la col·laboració de suport a centres de recerca en salut de països africans de llengua oficial portuguesa (PALOP), han participat en la inauguració d’un laboratori d’histopatologia que forma part d’un dels projectes més grans de recerca de la Universidade de Cabo Verde, el projecte INCUBATOR.
  • Aquest projecte pretén, a través d’un estudi clinicopatològic, saber quina és la incidència i la biologia del càncer de pròstata entre la població masculina de Cap Verd i Moçambic. El projecte INCUBATOR és de gran interès regional i nacional, ja que permetrà construir una base important de dades per aconseguir objectius funcionals en la investigació biomèdica, en la selecció terapèutica de pacients amb càncer, en la identificació de polimorfismes genètics i en la cooperació i la comparació de dades amb bancs de tumors d’altres països PALOP.

Notícies relacionades