Tornar Tornar

Tercer cas al món de curació del VIH després d’un transplantament de cèl·lules mare

Barcelona, 20 Febrer 2023

  • La revista Nature Medicine confirma la curació de la infecció pel VIH del Pacient de Düsseldorf, un home que, després de rebre un transplantament de cèl·lules mare per tractar una leucèmia, va interrompre de forma supervisada el tractament antiretroviral contra el VIH i, 4 anys després, es manté sense virus a l’organisme.
  • Durant 44 mesos, no s’ha detectat cap partícula viral, així com cap increment de la resposta immunitària contra el VIH en aquest individu.L’equip científic, doncs, ha pogut descartar la presència de reservori viral, que és el que provoca la cronicitat de la malaltia.
  • L’estudi d’aquest cas s’integra dins del consorci IciStem, coordinat conjuntament per l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa i el University Medical Center d’Utrecht (Països Baixos).

Notícies relacionades