Tornar Tornar

La bretxa de gènere a la llar es redueix després de la pandèmia

Barcelona, 28 Febrer 2023

  • Així ho evidencia l’estudi de l’Observatori Social de la Fundació ”la Caixa” Desigualtat de gènere en la feina remunerada i no remunerada després de la pandèmia, a càrrec de Lídia Farré, de la Universitat de Barcelona, i Libertad González, de la Universitat Pompeu Fabra i la BSE.
  • La bretxa de gènere en el total d’hores dedicades al treball remunerat i no remunerat s’ha reduït i ha passat d’un diferencial de 9 hores setmanals abans de la pandèmia a un diferencial de 5 hores el 2022.
  • Dos anys després del confinament, els homes dediquen, de mitjana, 3 hores més a la setmana a la cura dels menors, i les dones, 3 hores menys. Se suposa que l’exposició més gran a les responsabilitats familiars durant el confinament i l’augment de la flexibilitat laboral en són probablement les causes.

Notícies relacionades