Tornar Tornar

Dos esdeveniments desgranen els últims avanços en fotofarmacologia per reduir lesions cardíaques o restaurar la visió

Barcelona, 2 Març 2023

  • La Fundació ”la Caixa” impulsa dos esdeveniments que examinaran l’abast de la fotofarmacologia, una àrea emergent de la ciència que estudia el desenvolupament de fàrmacs activats per llum. Les teràpies basades en l’ús de fàrmacs fotosensibles obren el camí cap a una nova generació de tractaments molt més precisos i amb menys efectes secundaris.
  • El 2 de març a les 19 h, l’entitat portarà a terme un Debat CaixaImpulse en línia per explicar el potencial de la fotofarmacologia en el tractament dels infarts o de malalties oculars com la retinosi pigmentària, una de les causes més comunes de la ceguesa.
  • El 3 de març, el Museu de la Ciència CosmoCaixa acull un workshop organitzat per l’Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC-CSIC) i el Vall d’Hebron Institut d’Investigació (VHIR), amb el suport de la Fundació ”la Caixa”, que reunirà investigadors, emprenedors i indústria per donar a conèixer projectes de fotofàrmacs innovadors i explorar els reptes que planteja la seva transferència al mercat.

Notícies relacionades