Tornar Tornar

El projecte CaixaResearch Placenta Artificial aconsegueix una supervivència de 12 dies amb bon estat fetal

Barcelona, 19 Juny 2023

  • En els primers dos anys i mig de projecte, l’equip científic de CaixaResearch Placenta Artificial ha aconseguit desenvolupar un prototip de placenta artificial funcional amb supervivències de 12 dies amb bon estat fetal en un model animal, la qual cosa evidencia que el manteniment d’un prematur molt extrem en un sistema de placenta artificial és viable.
  • La Fundació ”la Caixa” impulsa amb 4,3 milions d’euros més el projecte perquè es dugui a terme una segona fase de validació experimental que permetrà fer-ne una última d’aproximació clínica. L’entitat ja havia donat suport a la primera fase amb 3,35 milions d’euros, que han permès millores i han posicionat el projecte, l’únic d’aquest tipus a Europa, com un dels líders del món.
  • El sistema de placenta artificial dissenyat en el projecte té l’objectiu de reproduir i prolongar les condicions fisiològiques de l’úter matern per permetre el desenvolupament correcte dels òrgans dels nounats de sis mesos o menys, de manera que augmentin les seves possibilitats de supervivència i es minimitzin les seqüeles que pateixen molts d’aquests nadons, la qual cosa promourà un canvi de paradigma en el tractament dels prematurs molt extrems.

Notícies relacionades