Tornar Tornar

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema

Madrid, 27 Juny 2023

  • El centre cultural de la Fundació ”la Caixa” acull l’exposició Top Secret. Cinema i espionatge, en una nova col·laboració amb la Cinémathèque Française que explora la història inèdita dels vincles entre els oficis d’actors i espies, i entre la ficció i els fets històrics.
  • L’exposició pren com a punt de partida aquest joc de miralls entre cinema i espionatge per fer un recorregut cronologicotemàtic que abraça un segle de relació: des de Mata Hari fins a Carrie Mathison, passant per James Bond i Edward Snowden.
  • Top Secret. Cinema i espionatge inclou unes 270 peces de formats molt diversos i procedents de 31 prestadors, entre les quals figuren accessoris i objectes sorgits tant del món del cinema com de l’espionatge: cartells originals, vestits, arxius i documents, fotografies, instal·lacions i obres artístiques, i també clips de 90 pel·lícules.

Notícies relacionades

CaixaForum+CaixaForum+ desvela la seva programació per a aquesta tardor, carregada d’estrenes originals i en exclusiva

Destaquen llargmetratges com Sonoma, sobre l’espectacle de La Veronal, i sèries com Fanzilona, que aborda cinc dècades de la cultura alternativa barcelonina; Booklovers, sobre la dimensió llibresca de les ciutats; From Vinyl to Camila, aproximació irreverent a l’evolució de la música dels últims seixanta anys, o Je suis un ange, deconstruint «Alexina B.», sobre el procés creatiu de l’òpera homònima.

CaixaForum+ desvela la seva programació per a aquesta tardor, carregada d’estrenes originals i en exclusiva