Tornar Tornar

Matemàtiques i física es troben a l’exposició Miralls, dins i fora de la realitat de CaixaForum Lleida

Lleida, 22 Setembre 2023

  • Miralls, dins i fora de la realitat és una exposició imaginativa que fa servir el potencial i les aplicacions d’aquests objectes tan fascinants per fer-nos reflexionar i mostrar que la realitat es pot observar des d’òptiques diferents.
  • Part de l’originalitat se centra en el fet que, amb un únic element museogràfic —els miralls—, es construeix un atractiu itinerari que permet experimentar de manera interactiva amb els seus efectes i particularitats per entendre diferents fenòmens relacionats amb aquest objecte, unint física i matemàtiques.
  • L’exposició convida els visitants a travessar, literalment, un mirall, tal com va fer Alícia al País de les Meravelles. A partir d’aquest moment comença el recorregut expositiu, que aprofundeix en primer lloc en les propietats d’objectes com miralls plans o calidoscòpics des del vessant més accessible per descobrir-hi aspectes matemàtics i començar a preguntar-nos sobre allò que reflecteixen.

Notícies relacionades

CaixaForum+La música inunda aquest desembre CaixaForum+ amb la sèrie original From Vinyl to Camila i 15 documentals del Festival In-Edit

From Vinyl to Camila és una sèrie de producció pròpia que fa un recorregut antropològic i irreverent per la història de la música. Aquest mes la plataforma es converteix, a més, en seu online del Festival In-Edit i estrena diversos documentals que tenen Wim Wenders, Ken Loach o el dissenyador de moda Antonio Lopez com a protagonistes.

La música inunda aquest desembre CaixaForum+ amb la sèrie original <i>From Vinyl to Camila</i> i 15 documentals del Festival In-Edit