Tornar Tornar

L’atenció psicosocial i espiritual millora el benestar i l’estat d’ànim de les persones amb malalties avançades

Barcelona, 11 Octubre 2023

  • El Programa per a l’Atenció Integral a Persones amb Malalties Avançades té com a objectiu millorar la qualitat de vida de pacients en procés de final de vida i dels seus familiars a través de la intervenció d’Equips d’Atenció Psicosocial (EAPS) a hospitals, residències i a domicilis de tot Espanya. Amb la col·laboració del Ministeri de Sanitat, des del 2008 el programa ha atès més de 650.000 persones: 290.181 pacients i 372.630 familiars.
  • A Catalunya, més de 150.000 persones (prop de 70.000 pacients i més de 80.000 familiars) han estat atesos pels 12 equips d’Atenció Psicosocial (EAPS) amb el suport del Departament de Salut
  • Una de les conclusions principals de l’avaluació impulsada pel programa és la millora de l’ànim. A la primera visita, el 78 % dels pacients se sentien mitjanament o malament. Després de la intervenció dels Equips d’Atenció Psicosocial (EAPS), aquest percentatge es va reduir a menys de la meitat. I després de la intervenció professional, un 66 % consideren que les seves creences i els seus valors els ajuden a enfrontar-se a la situació.

Notícies relacionades