Tornar Tornar

Enllaços recomanats

IRB Barcelona

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Desxifrat el mecanisme pel qual la proteïna MAF afavoreix la metàstasi del càncer de mama

Barcelona, 9 Novembre 2023

  • L’estudi, liderat pel laboratori de Roger Gomis de l’IRB Barcelona i amb finançament de la Fundació ”la Caixa”, troba que la proteïna MAF interactua amb el receptor d’estrògens, altera la seva funció i afavoreix la propagació del càncer. Aquest descobriment és un pas crucial en la comprensió de les bases moleculars de la metàstasi i té implicacions clíniques rellevants per al tractament.
  • A través de la recerca realitzada s’ha desenvolupat el MAF Test, una eina predictiva disponible per a les pacients amb càncer de mama. Aquest test diagnòstic ha estat desenvolupat per Inbiomotion, una spin-off de l’IRB Barcelona i ICREA fundada l’any 2011. El MAF Test permet identificar les pacients amb un major risc de desenvolupar metàstasi en el càncer de mama i facilita als oncòlegs la presa de decisions informades sobre el tractament més adequat per a cada cas.

Notícies relacionades