Tornar Tornar

Enllaços recomanats

Debat CaixaResearch Dislèxia

Compartir-ho

Imprimir la notícia

La Fundació ”la Caixa” analitza en un debat l’impacte de la dislèxia, que afecta una de cada deu persones

Barcelona, 13 Novembre 2023

  • El debat CaixaResearch del novembre abordarà els reptes a què s’han d’enfrontar les persones amb aquest trastorn, que pateix el 10 % de la població, tot i que la majoria no ho sap.
  • El doctor Manuel Carreiras (Basque Center on Cognition, Brain & Language, BCBL) i el doctor Juan Luis Luque (Universidad de Málaga) exposaran els projectes que estan duent a terme per avançar en la comprensió de la dislèxia, en el seu diagnòstic primerenc i en el desenvolupament d’instruments d’avaluació dinàmica i intervenció.
  • El debat resoldrà interrogants com aquests: Quins reptes han d’enfrontar les persones amb dislèxia en el seu procés d’aprenentatge? Quines són les conseqüències de no rebre un diagnòstic primerenc? Hi ha graus de dislèxia? El bilingüisme suposa un avantatge en aquest trastorn? Com pot ajudar la investigació actual a millorar-ne la detecció primerenca i les estratègies d’intervenció?

Notícies relacionades