Tornar Tornar

CaixaForum Barcelona se cita amb els grans espies del cinema

Barcelona, 23 Novembre 2023

  • El centre cultural de la Fundació ”la Caixa” acull l’exposició Top Secret. Cinema i espionatge, en una nova col·laboració amb la Cinémathèque Française que explora la història inèdita dels vincles entre els oficis d’actors i espies, i entre la ficció i els fets històrics.
  • L’exposició pren com a punt de partida aquest joc de miralls entre cinema i espionatge per fer un recorregut cronologicotemàtic que abraça un segle de relació: des de Mata Hari fins a Carrie Mathison, passant per James Bond i Edward Snowden.
  • Top Secret. Cinema i espionatge inclou unes 270 peces de formats molt diversos i procedents de 30 prestadors, entre les quals figuren accessoris i objectes sorgits tant del món del cinema com de l’espionatge: cartells originals, vestits, arxius i documents, fotografies, instal·lacions i obres artístiques, i també clips de 90 pel·lícules.

Notícies relacionades

Maria Arnal, Raquel García-Tomás i Alejandro Amenábar protagonitzen algunes de les estrenes destacades de CaixaForum+ del març

El març arriba ple d’estrenes originals, com la minisèrie documental Je suis un ange, sobre la creació de l’òpera Alexina B., o el documental Fashion vs. Music, amb Maria Arnal i Pau Aulí. També destaca l’estrena de la tercera temporada d’Arxiu de creadors i la programació de dues rellevants adaptacions cinematogràfiques d’obres de Shakespeare.

Maria Arnal, Raquel García-Tomás i Alejandro Amenábar protagonitzen algunes de les estrenes destacades de CaixaForum+ del març