Tornar Tornar

Enllaços recomanats

IrsiCaixa

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Casos excepcionals que inspiren les solucions globals contra el VIH

Barcelona, 1 Desembre 2023

  • La comunitat científica estudia perfils excepcionals de la infecció pel VIH per poder mimetitzar-ne els seus processos moleculars i desenvolupar estratègies de curació del VIH aplicables a la resta de persones que viuen amb el virus.
  • Les persones controladores d’elit excepcionals, les virèmiques no progressores i les curades al rebre un transplantament de cèl·lules mare en són alguns exemples. L’estudi d’aquests casos particulars permet a IrsiCaixa plantejar noves vacunes, molècules i teràpies genètiques o cel·lulars contra el VIH, respectivament.
  • Amb 39 milions de persones amb VIH al món, un 76% d’elles amb accés al tractament antiretroviral i més de 2.700 nous diagnòstics a Espanya el 2021, la recerca d’una cura segueix sent un pilar fonamental en la lluita contra aquesta infecció.

Notícies relacionades