Tornar Tornar

Quatre de cada cinc víctimes no són conscients que pateixen ciberassetjament

Barcelona, 4 Desembre 2023

  • Gairebé la meitat dels joves espanyols d’entre 12 i 17 anys han patit algun tipus de ciberagressió, mentre que el 9,5 %, a més, han patit ciberassetjament, segons un estudi de l’Observatori Social de la Fundació ”la Caixa”.
  • Els joves amb necessitats específiques de suport educatiu (NESE) tenen el doble de risc de ser víctimes del ciberassetjament i, a més, les víctimes amb NESE pateixen un malestar emocional més gran, tal com constaten els investigadors Àngels Esteller Cano, Albert Flexas, Eva Aguilar Mediavilla i Daniel Adrover Roig, de l’Institut de Recerca i Innovació Educativa (IRIE), de la Universitat de les Illes Balears.
  • Els joves que han patit algun tipus de conducta agressiva a través de mitjans cibernètics, com ara les xarxes socials o el correu electrònic, manifesten una simptomatologia més gran associada a la depressió, l’ansietat i l’estrès.

Notícies relacionades