Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Dansa en una escola d’alta complexitat o creació musical en un hospital per expressar les emocions: Art for Change impulsa a Catalunya 8 projectes per a la transformació social

Barcelona, 17 Gener 2024

  • La Fundació ”la Caixa” ofereix un any més, a través de la convocatòria Art for Change, ajuts a projectes de diferents disciplines artístiques enfocats a col·lectius en situació de vulnerabilitat que començaran a funcionar aquest gener.
  • Entre les iniciatives seleccionades a Catalunya, en destaquen algunes com Sonidos Hermanos, un projecte de creació musical i expressió emocional per als germans d’infants amb malalties neurològiques greus que reben cures pal·liatives pediàtriques; Variar, voltar, veïnar, que treballa, a través del cos i el moviment, amb una escola d’alta complexitat per reforçar la cohesió social i el vincle amb el territori; A qué suenan los bosques, un projecte d’indagació i creació col·lectiva amb persones sordes dissenyat per compartir la seva visió del món i sensibilitzar la societat sobre aquesta realitat; i Goals for Change, dirigit a joves migrants perquè puguin visibilitzar les seves històries a través del vídeo i la fotografia, i fer front al racisme dins de l’àmbit del futbol.
  • Aquesta convocatòria, dotada amb més de 440.000 euros per impulsar les 20 propostes seleccionades en total, suposa un impuls per al teixit cultural al territori espanyol per mitjà d’aquests ajuts a artistes i entitats culturals, i fomenta alhora les xarxes de comunicació entre ells gràcies a les diferents trobades organitzades durant l’any per compartir aprenentatges i experiències.

Notícies relacionades