Tornar Tornar

Enllaços recomanats

VHIO Institut d'Oncologia

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Un fàrmac dirigit contra la proteïna MYC demostra seguretat i activitat antitumoral en el seu primer assaig fase I en humans

Barcelona, 6 Febrer 2024

  • OMO-103 és un fàrmac desenvolupat al VHIO, que forma part del Campus Vall d’Hebron, a través de l’spin-off Peptomyc i que te com a diana l’oncogen MYC, desregulat en la gran majoria de tumors però que fins fa poc temps es considerava inabastable terapèuticament.
  • Els resultats del primer assaig clínic en humans d’aquest fàrmac que es publiquen avui a la revista Nature Medicine demostren que és segur i que, en alguns pacients, és capaç d’estabilitzar o fins i tot reduir la malaltia.
  • En aquest assaig fase I han participat 22 pacients amb diferents tipus de càncer metastàtic avançat que, desprès d’haver estat tractats amb entre 2 i 12 línies de tractament, no tenien més opcions terapèutiques.

Notícies relacionades